DESPRE NOI

Scurta descriere

Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale

Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS), a fost fondată în 2008 (nr 26/2000), ca răspuns la problemele nerezolvate a romilor.
Formata din mediatori şcolari romi şi asistenţi  de învăţământ romi , APIS sa născut ca un răspuns la problemele nerezolvate de către sistemul de învăţământ actual pentru copiii romi. Ca o organizaţie a comunităţii şi cunoscatori  a unor mai bune modalitati de rezolvare a problemelor educaţionale a copiilor romi, suntem o organizaţie care lucrează direct cu comunităţile de romi avem dreptul şi am încredere că numai o abordare multidimensională poate duce la rezolvarea acestui fenomen nedorit pentru societate.

APIS – are ca scop eliminarea decalajului în rezultatele educaţionale dintre romi şi ne-romi.
Colaboram cu autorităţile locale, pentru a dezvolta parteneriate în vederea îmbunătăţirii situaţiei învăţământului, în principiu, în comunităţile de romi din Transilvania.  Performanţa APIS  este, de asemenea, măsurată prin numeroase activităţi pentru îmbunătăţirea nivelului de educaţie pentru romi.

Începând cu anul 2008, mai mult de 40 de iniţiative benefice au fost dezvoltate de comunităţile de romi din Transilvania , şi sa creat o legătură pentru romi la nivel local la serviciile publice, în special la educaţie.

Acest parteneriat activ a fost,  apreciat de beneficiarii romi, dar de asemenea, prin recunoaşterea organizaţiei la nivel international  :Proiectul “Close to school” al Asociaţiei pentru Promovarea Incluziunii Sociale Câmpia Turzii se numără printre câştigătoarele Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011.  Proiectul “Close to school”  a fost printre cele 37 de proiecte de integrare socială care au fost selectate de un juriu internaţional din 132 de proiecte finaliste, care la rândul lor au fost clasificate de către experţi dintr-un total de 1.850 cereri.

http://www.erstestiftung.org/wp-content/uploads/2011/06/EFASI-2011_winners_EN.pdf,

In acelaşi an municipalitatea din Câmpia Turzii ne acordă  „Premiul pentru incluziune socială”.

Rezultatele educaţionale importante: am reusit sa organizam 20 grădiniţe de vară timp  de 2 luni copii de provenienţa  din 20 de comunităţi de romi (participarea timpurie a copilului preşcolar), cu scopul  de a-i  pregăti pentru  şcoala . Ne-am înscris în clasa întâi cu mai mult de 700 de copii, care nu au frecventat grădiniţa . De asemenea, în cadrul proiectului „Close to school”, care este recunoscut la nivel internaţional ca o bună practică am reuşit să integram mai mult de 300 de elevi romi din mediul rural, clasele  I-VI, cu scopul de prevenire a abandonului  şcolar şi promovarea integrării a elevilor romi într-un proces de învăţământ de calitate .

APIS a reuşit să implementeze un model de bună practică de intervenţie bazat pe o abordare individualizată, în conformitate cu condiţiile şi circumstanţele fiecărui copil rom.

 Înainte de a începe proiectul rata abandonului şcolar a fost de aproape 40% din totalul de elevi romi de la şcoală, în total, 328 de elevi romi care au beneficiat, de acest program,actualmente nu există nici un copil care a abandonat scoala .
Cheia succesului în activitatea noastră este de a ne implica nu numai în domeniul educaţional dar  şi  în domeniul social. Noi lucram direct cu mai mult de 30 de comunităţi din Cluj, Mureş şi judeţele Alba (regiunea Nord-Vest)

Prieteni din blogosfera apropiată: “Densuşienii. Corespondenţă” – Ioachim Lazăr şi Adela HerbanAlt joc cu poze – 04.02.12Amethyst and AgateAtenție, se votează!Buletinul cu ştiri, , Buna dimineata!,Clipe încremenite (040212), Cum petrecem primul weekend din februarie 2012?Iarnă româneascăIoachim Lazăr şi Adela Herban – “Densuşienii. Corepondenţă”Lana del Rey – Video GamesM-am mutat,MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE Excroco-milogo-amorosso!Miercurea fără cuvinte. Hoteluri din Cluj-NapocaNoi şi ai noştri – 01.02.12,Noutati de demult (040212)obsesii dincolo de ninsoriPe chibrituri: Porumbel alb, simbol al păciiPiaţa Universităţii conştiinţă a neamului !,Poliţia loyală Turda, NU mai zice nimicRezultate recensamant pe intelesu meuScrisoarea – un parfum uitat?!Sfârşit de anȘtiri de bine,Vechi scăpărări (010212)Viaţa-n imagini (040212)Wolfgang Amadeus Mozart – Symphony No. 25 in G minor.

Reclame
Comentarii
  1. 4feet2mouths spune:

    Great work supporting education. Thank you for following the 4feet2mouths travel & food blog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s